Medya

Haberler

Geri

"Fuar desteklerinin artırılmasını, daha çok B2B görüşmeler ve ticaret heyeti organizasyonlarının planlanmasını bekliyoruz"

img-8400

Termo Isı Sistemleri olarak Ecostar markamızla domestik ve endüstri­Tyel brülörler ve Ecodense mar­kamızla yoğuşmalı sıcak su kazanları üretimi yapmaktayız. 2022 yılında İSİB tarafından üst üste 4'üncü defa "En çok Brülör İhracatı Yapan Firma" ödülüne layık görülmek, ekip olarak bizleri ciddi şekilde motive etti. 2023 yılındaki ihracat verilerini geçen yıl ile karşılaştırdığımız­da sene sonunda Avro bazında yaklaşık yüzde 20 oranında bir büyüme öngör­mekteyiz.
2022 yılma geri dönüp baktığımızda, pandemi sonrasında normalleşen ihracat dengelerinin Ukrayna ve Rusya arasında çıkan savaş sonrası yeniden şekillendiği­ni ifade edebiliriz. Savaşın başlamasıyla birlikte enerji arzında yaşanan belirsizli­ğin, ihracatımız açısından çok belirleyici olduğunu söylememiz mümkündür. Savaşın ilk dönemlerinde Avrupa'da ya­şanan doğal gaz sorunu, alternatif yakıt taleplerini beraberinde getirdi.
Özellikle Ukrayna' da doğal gaz ile çalışan ısıtma sistemlerinin kısa vadede sıvı yakıta dönüştürülmesinin yanı sıra, Almanya başta olmak üzere Avrupa'da­ki müşterilerimizin alternatif yakıtlı ürünlere olan talepleri de artmıştır. Diğer taraftan AB tarafından belirli ürünler-de Rusya'ya yaptırım uygulanması ise oradan gelen talepleri zirveye taşımıştır. Ecostar ailesi olarak, geniş yelpazede ürün ağına sahip olmamız sayesinde müşterilerimizin bu talepleri karşılanma­ya çalışılmıştır. Bu süreçte özellikle hidro­jen yakıtlı ürünlerden, biyogaz, atık yağ gibi alternatif yakıtlarla çalışan, düşük NOx emisyonlu çevre dostu brülörlerin ürün gamımızda olmasını sağlayan Ar-Ge ve Ür-Ge departman çalışanlarımıza ayrı bir parantez açmak gerekir. Tasarım merkezinde yapılan yatırımlar sayesinde­inovatif ve çevreye duyarlı ürünlerimizin olması Avrupa haricinde diğer coğraf­yalarda da farklılaşan taleplere çözüm sunmamıza fırsat yaratmıştır.
% 100 yerli sermaye ile kurulan bir firma olarak mevcut kaynaklarımızdan en
iyi şekilde istifade ederek ihracatımıza devam edip, küresel sürdürülebilirliğe katkı sağlamayı ve ekonomik açıdan bü­yümeyi hedeflemekteyiz. Bu noktada da özellikle yüksek enerji verimliliği olan, ses seviyesi düşük, elektronik oransal, Low NOX, New Generation modellerini­zi ön plana çıkartarak, ihracat adetlerini artırdık. Çevreye duyarlı ve katma değeri yüksek olan bu ürünlerimizi de katıldığı­mız fuarlarda sergilemeye özen gösteri­yoruz. 2022 yılında başta MCE Milano gibi önemli fuar organizasyonlarında yer alarak hem pandemi sonrası görü­şemediğimiz partnerlerimizle görüşme fırsatı yakaladık, hem de iklimlendirme sektöründeki trendleri yakından takip etme şansımız oldu. 2023 yılında da ISH Frankfurt başta olmak üzere, İngiltere, Rusya'daki çeşitli sektörel fuarlara katı­lım sağlayarak yeni ve inovatif ürünleri­mizin tanıtımlarını yaptık. Fuar sonrası aldığımız geri dönüşleri analiz ettiğimiz­de ise özellikle Avrupa Yeşil Mutabakatı çerçevesinde gelişim gösteren ısıtma sektörü ihtiyaçlarıyla satış stratejimizin uyumlu olduğunu gördük.
Biz İSİB'in 2028 yılı için sektör genelinde hedefine ulaşabileceğine inanıyoruz. Bu seneki Çalıştaydan çıkardığımız sonuç­lara bakıldığında, iklimlendirme sektö­rünün 3 yıllık hedefleri ile firmamızın stratejik planlarının örtüştüğü görüyoruz. Özellikle Avrupa Yeşil Mutabakatı kapsa­mında iklim ve sürdürülebilirlik açısın­dan ESG ve Taksonomi ile ilgili hedefleri de üç yıllık planlarımıza dahil ettik. Yine önümüzdeki yıllarda gündemi meşgul edecek dijital dönüşüm noktasında firma olarak ciddi yatırımları hayata geçirdik. "En çok brülör ihracatı yapan firma" ödülünün en büyük adayı olacağımıza inanıyoruz. Sektör hedeflerine ulaşmak ve ihracatı büyütmek adına fuar destek­lerinin artırılması, fuar katılımlarında vize kolaylığı sağlanması, daha çok B2B görüşmeler ve ticaret heyeti organizas­yonlarının planlanmasını bekliyoruz."

Öte yandan firma olarak yaptığımız yatırımlarımızda sürdürülebilirlik ve çevreye olan hassasi­yetimizden ödün vermedik. Bu kap­samda, Çorlu'da yer alan fabrikamızda genişletme ve renovasyon çalışmalarını tamamladık. Fabrika çatısına GES kuru­lumu yapılarak, karbon ayak izini azalt­maya yönelik hedefimizi hayata geçirdik. Yağmur suyunu biriktirerek "end of line" test cihazlarımızda kullanıyoruz. Böylece yıllık yaklaşık 100 ton/h su tasarrufu elde ediyoruz. 2024 yılında da ihracatımızı yüzde 20 oranında büyütmeyi hedefliyoruz. Özel­likle ürün gamımıza yeni eklediğimiz re­küparatifve yüksek hızlı brülörler ile Cell Condens gibi yoğuşmalı yer tipi kazanla­rımızın satış adetlerini artırmayı planlı­yoruz. Bu hedeflere ulaşmak için önemli sektörel fuarlara katılarak yurt dışındaki partnerlerimizlebuluşup yeni ürünleri­mizi tanıtacağız. 2024 yılında Chicago'da düzenlenecek olan AHR EXPO Fuarına katılım sağlayıp UL sertifikasını aldığı­mız yüksek modülasyonlu brülörlerimiz ile ABD pazarına giriş yapmaya çalışa­cağız. Daha önce aktif olmadığımız yeni ülkelerin yanı sıra diğer ülkelerde müş­teri ziyaretleri yaparak yerinde eğitim faaliyetlerine hız vereceğiz.