Medya

Haberler

Geri

Termo Isı, altı yılda dört kat büyüdü

gazoram-bruloru

Tekstil makineleri alanında ısıtma sistemlerinin öncü oyuncuları arasında yer alan Termo Isı, üretime Tekirdağ, Çorlu’da 50 bin metrekaresi açık ve 15 bin metrekaresi kapalı tesisinde devam ediyor. Termo Isı İhracat Müdürü İbrahim Uğur Savaşeri, şirket bünyesinde Ecostar ve Ecodense markaları üreticilerden gelen talepleri karşıladıklarının altını çizerek, “Tasarım merkezinde geliştirdiğimiz ve tekstil alanında özellikle ram ve kurutma makinelerinde talep edilen yakıcıları geliştirilerek üretimlerini yapıyoruz. Bu yakıcıların özelliği sıcaklığı çok hassas ayarlanabilir olması, kumaşı yakmamasıdır. Bu özel çalışmalarla ürünlerimiz geliştirildi. Laboratuvarda yapmış olduğumuz testlerde kumaş üzerinde renk değişimi ve koku konusunda olumsuz bir etki göremezsiniz. Gazoram ürünlerimiz bu doğrultuda üretildiği için tekstil, tekstil makinaları ve sanayiinde kullanılmak üzere, dünyanın birçok ülkesine satışlarımız gerçekleştirildi” diye konuştu. Firma olarak son altı yıllık süre zarfında ihracat tarafı için dört katlık büyüme gerçekleştirdiklerini dile getiren Savaşeri, “Pandemiye rağmen, 2021 yılında bir önceki yıla oranla ihracatta yaklaşık yüzde 21 büyüme kaydettik. Firmamız üst üste 3 yıldır ISIB tarafından ‘En çok brülör ihracatı yapan firma’ ödülüne layık görüldü” dedi.
Isıya dayanımlı
özel üretimler yapıyor
Ecostar markası ile Türkiye’nin lider brülör markası olarak monoblok (domestik) ve duoblok (endüstriyel) olmak üzere iki ana yakıcı grubunda uzmanlaştıklarına işaret eden Savaşeri, “Brülör grubunda ülkemizin çeşitli ve geniş kapasite aralığındaki ürün grubuna sahip Ecostar’ın, ürettiği yakıcı sistemler arasında sıvı, gaz ve çift yakıtlı ürünlerle farklı yakıt türleri için özel yakıcılar da bulunuyor” şeklinde konuştu. Ecodense markası ile 2016 yılında yoğuşmalı kazan üretimine de başladıklarını dike getiren Savaşeri, “Kısa zamanda alınan pazar payı ile sektörün önemli oyuncularından biri konumuna geldik. Ecodense ürün gamında duvar tipi, yer tipi ve roof top serisi yoğuşmalı kazanlar ile premiks yoğuşmalı kombi ürün grubu bulunuyor” diye konuştu.

Toplam 45 ülkeye ihracat yapıyor
Güney Amerika’dan Avustralya’ya kadar farklı coğrafyalarda 45’ten fazla ülkeye düzenli olarak ihracat yaptıklarına vurgu yapan Termo Isı Projeli Ürünler Satış Müdürü Yasin Yapıcı, “Son 5 yıllık ihracat rakamları değerlendirildiğinde en çok ihracat yaptığımız ülkeleri; Malezya, Endonezya, Şili, Güney Afrika, Avustralya, Romanya, Ukrayna, Pakistan, Bangladeş, Azerbaycan, Gürcistan, İran ve Rusya olarak sıralayabiliriz. Bunlara ek olarak özellikle tekstil konusunda ön plana çıkan Pakistan, Hindistan, Özbekistan, Bangladeş ve Vietnam gibi ülkelerde bayilik yapılanmamızın tamamlanmış olması servis ve teknik destek konusunda son kullanıcılara avantaj sağlıyor” dedi.